ایران تهران تلفن:02140774641 info@rgazim.ir

انواع تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

انواع تجهیزات هوشمند سازی ساختمان
به این پست امتیاز دهید

اهمیت استفاده از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

به طور کلی، هوشمند سازی ساختمان مدیریت و کنترل بسیاری از وسایل و ملزومات خارجی و داخلی فضای یک ساختمان را از راه دور امکان پذیر می سازد. گفتنی است که بخش های مختلف یک ساختمان اعم از موتورخانه، پارکینگ، پرده ها، سیستم سرمایش و گرمایش و سیستم نورپردازی و روشنایی را میتوان با استفاده از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان به بهترین نحو کنترل و مدیریت نمود.

همچنین، تجهیزات هوشمند سازی تنها به این موارد محدود و محصور نمی شود، بلکه با استفاده از این تجهیزات هوشمند میتوان کنترل سیستم آبیاری، قطع نشتی گاز، سیستم های حفاظتی و امنیتی و سیستم صوتی و تصویری یک خانه را نیز در اختیار گرفت.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که در هر واحد ساختمانی متناسب با نوع نیاز افراد میتوان بخشی یا همه تجهیزات هوشمند سازی را اجرایی و پیاده سازی کرد. با استفاده از تجهیزات هوشمندسازی ساختمان علاوه بر کاهش آسیب ها و به حداقل رساندن خطرات احتمالی، ایمنی و امنیت خانه ها نیز تامین می شود.
طبقه بندی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

در یک نگاه کلی، طبقه بندی و دسته بندی تجهیزات هوشمندسازی بر اساس ارتباط، کارایی و عملکرد صورت می گیرد.
طبقه بندی تجهیزات هوشمند سازی از لحاظ ارتباط

این تجهیزات از لحاظ ارتباط در دو دسته تجهیزات با ارتباط سیمی و تجهیزات با ارتباط بی سیم جای می گیرند.

ایجاد ارتباط در تجهیزات بی سیم از طریق بستر اینترنت انجام می پذیرد. بنابراین، قابلیت انجام عملیات و اعمال تنظیمات مورد نظر کاربر با استفاده از یک گوشی هوشمند از هر مکانی به راحتی میسر می شود. تجهیزات هوشمند سازی ساختمان که قابلیت متصل شدن مستقل به اینترنت را دارند، با عنوان Standalone شناخته می شوند.

تجهیزات ارتباطی سیمی، برای برقراری ارتباط با دستگاه مرکزی از سیم استفاده می کنند. از نمونه های این دسته از تجهیزات میتوان به پروتکل های ارتباطی S bus، KNX و Mod BUS اشاره نمود.
طبقه بندی تجهیزات هوشمندسازی ساختمان از لحاظ عملکرد و کارایی

تجهیزات هوشمندسازی از لحاظ عملکرد و کارایی در سه دسته مختلف طبقه بندی می شوند.

دسته اول تجهیزات کنترل کننده و در ارتباط با قسمت های مختلف اتوماسیون خانگی را در بر می گیرد. عملگرهای هوشمند، رله هوشمند و کلید لمسی، بخشی از این تجهیزات می باشند.

دسته دوم به ایجاد ارتباط داخلی میان تجهیزات اختصاص پیدا می کنند. شایان ذکر است که کلیه تجهیزات هوشمند سازی خانه به منظور کنترل و مدیریت باید به یک دستگاه مرکزی اتصال پیدا کنند. از جمله این نمونه از تجهیزات میتوان به تاچ پنل ها، دستگاه کنترل مرکزی و مودم، اشاره نمود.

دسته سوم قابلیت ایجاد ارتباط میان کاربر و وسایل هوشمند را فراهم می سازند. مسیرهای ارتباطی در این دسته بین سیستم ساختمان هوشمند و کاربر از طریق ارتباط پیامکی یا ارتباط اینترنتی ایجاد می شود.

مهمترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

تجهیزات مورد استفاده برای پیاده سازی پروژه های هوشمند سازی گسترده می باشد. در ادامه به برخی از مهم ترین تجهیزات می پردازیم.

کلید لمسی

یکی از متداول ترین و رایج ترین تجهیزات هوشمندسازی ساختمان به کلید لمسی مربوط می شود. قابلیت کنترل از راه دور، سهولت در مدیریت و کنترل امور، صرفه جویی در زمان و کاهش بهینه مصرف انرژی، بخشی از ویژگی های حائز اهمیت کلید لمسی محسوب می گردد.

سنسورها

از دیگر تجهیزات مهم هوشمند سازی یک خانه، سنسورها بوده که وظیفه جمع آوری اطلاعات محیط و قرار دادن آن در اختیار پردازنده مرکزی را بر عهده دارند. سنسور ارسال امواج رادیویی، سنسور دما، سنسور نشت آب و سنسور حرکتی، برخی از سنسورهای پرکاربرد و پرمصرف در مقوله هوشمند سازی ساختمان به شمار می روند.
پنل دیواری یا لمسی هوشمند

پنل لمسی به عنوان یکی دیگر از تجهیزات هوشمند سازی منازل و ساختمان قابلیت کنترل و مدیریت بسیاری از وسایل موجود در خانه مانند سیستم سرمایشی و گرمایشی و خطوط روشنایی را میسر می سازد.

همچنین، نرم افزارها و اپلیکیشن های تلفن همراه برای اطلاع از وضعیت خانه، شیرهای برقی برای مدیریت گاز و آب، رله های هوشمند برای وصل یا قطع کردن جریان برق، ماژول هوشمند، ترموستات هوشمند، پنل و نمایشگر لمسی، سیستم صوتی هوشمند و دوربین هوشمند، از دیگر تجهیزات مورد استفاده در هوشمند سازی ساختمان به شمار می آیند.

نویسنده: زینب اعجازی

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد .

*